Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Machewkowa potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 500 g
masło 1 łyż.
śmietana 18 proc 1 łyż.
cukier 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Machewkowa potrawka

Marchew myję, obieram, płuczę i kroję w niewielką kosteczkę. W rondlu rozgrzewam masło, dodaję pokrojoną marchew i chwilkę podsmażam, następnie wlewam 1/2 szklanki wody i duszę marchewkę na niewielkim ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania po około 20-25 minutach, dodaję cukier, sól i pieprz. Mieszam. Dodaję także śmietanę, podgrzewam całość kilka minut i podaję na gorąco do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak