Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowe z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 40 dkg
mleko 250 ml
olej 2 łyżki
ser żółty 10 dkg
cukier 1 do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 2 szczypta
jajko 3
szczypiorek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowe z serem

Do garnka wlać mleko, wodę i ugotować ryż na sypko. Do ugotowanego ryżu dodać sól, pieprz, cukier, utarty ser, jaja i dokładnie wymieszać, masa musi być spoista. Formować okrągłe kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju. Można podawać z sosem pomidorowym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.03.2013 10:05
lubię takie/..
Bernadeta1 16.10.2012 00:48
ciekawy pomysł
Marta1986 06.07.2012 14:22
pycha
fictor123 08.05.2012 14:52
swietne
Andysz 20.04.2012 07:17
ooo podoba mi się:))
safcia 14.04.2012 15:19
doby pomysł na obiad sobotni
EWI 10.04.2012 18:24
mmmmm......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak