Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z makaronem i warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron szpinakowy 200 g
oliwa 4 łyzki
sok z cytryny 2 łyżka
kostki rosołowe 2 szt
warzywa mrożone 200 (włoskie)
łosoś filet 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z makaronem i warzywami

W miseczce rozcieramy kostkę rosołową z dwoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dwoma łyżkami soku cytrynowego. Mieszanką nacieramy filety i smażymy na rozgrzanej patelni.

Mrożone warzywa podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy rozmieszanych z kostką rosołową. Gdy będą miękkie, dodajemy ugotowany al dente makaron i mieszamy.

Na talerzu układamy mieszankę warzyw z makaronem, a na wierzch kładziemy usmażonego łososia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 10.04.2012 16:15
wygląda przepysznie ...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak