Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
pomidory 2 szt.
mleko 2 łyż.
natka pietruszki 1 łyż.
masło 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1/2 szt.
szczypiorek 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażam. Dodaję pokrojone w ósemki pomidory. Przesmażam. Do miseczki wbijam jajka. Dodaję mleko i posiekaną zieleninę. Mieszam, doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Wylewam na przesmażone pomidory i smażę do ścięcia jajek. Podaję jajecznicę posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak