Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta tuńczykowo jajeczna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 3 sztuki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta tuńczykowo jajeczna

Kroki postępowania

1
Ugotowane na twardo jajka obieramy
Krok 1 - Pasta tuńczykowo jajeczna foto
2
wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy odsączonego tuńczyka, majonez i musztardę i całość miksujemy na gładką, jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Krok 2 - Pasta tuńczykowo jajeczna foto
3
Powstałą pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Krok 3 - Pasta tuńczykowo jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.04.2012 16:46
a jakiej firmy musztardy używasz?
cooleczka 10.04.2012 16:46
rzeczywiście pięknie podane :)
Misiabe 10.04.2012 16:02
Ślicznie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak