Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane mini babki cytrynowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 220 g
cukier 180 g
jajko 4 szt
sok z cytryny 4 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżka
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane mini babki cytrynowe

Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy z masą.

Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 09.09.2012 20:53
smakowite
IZABELA29 24.06.2012 18:09
świetne ,musze takie foremki sobie kupić
cris04 10.04.2012 16:14
śliczne babeczki
iziona 10.04.2012 16:09
Piękne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak