Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego z serem żółtym

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z serem żółtym

Mięso mielone przekładam do miski. Cebulkę obieram i drobniutko siekam. Dodaję jajko, posiekaną cebulkę i bułkę tartą, mieszam. Doprawiam mięsną masę do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ser żółty kroję w niewielkie słupki. Masę mięsną dzielę na 6-8 części, lepię z każdej kulkę, rozpłaszczam i kładę słupek sera, zalepiam go dokładnie, tak aby ser nie wypłynął w czasie smażenia. Formuję podłużne kotleciki. Panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak