Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo-rzeżuchowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12% 1 duża
rzeżucha do smaku
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo-rzeżuchowy

Śmietana powinna być jak najbardzij gęsta, ale niezbyt kwaśna.
Rzeżuszkę należy obciąć razem z łodyżkami, bo w nich również jest wiele smaku i witamin :)
Połączyć śmietanę z rzeżuchą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać jako sos do sałaty, surówek z pomidorów i ogórków, ziemniaków czy pieczonych ryb.
Dobry jest także z warzywami z grilla - bakłażanem, cukinią, pieczarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 05.06.2012 10:08
uwielbiam rzezuche ale jeszcze tak jej nie jadłam
ronald88 11.04.2012 10:16
mniam
Justyna Jussstiii 10.04.2012 15:21
super
Habibi 10.04.2012 14:01
Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak