Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczna baba z lukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 6 sztuk
cukier wanilinowy 1 opakowanie
olej roślinny 3/4 szklanki
kakao 1-2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczna baba z lukrem

Do miseczki wbić białka z jajek i wymiksować na sztywną pianę.Stopniowo dodać po jednym żółtku ,przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać.Na końcu dodać olej wraz z olejkiem cytrynowym.Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą.Piec 50 minut w temperaturze 180 s.c Lukier: cukier puder ok 5 łyżek wymieszać z łyżeczką soku z cytryny..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.04.2012 08:13
super
gusia1000 11.04.2012 11:40
Pycha.
haffka 10.04.2012 16:24
smaczna :)
kate.500 10.04.2012 14:06
piekna baba
Katarzyna87 10.04.2012 13:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak