Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone z warzywami włoskimi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
mleko 0,5 szkl
margaryna 125 g
Nadzienie:
ser pizzarella 10 dag
drożdże świeże 25 g
warzywa mrożone 4 (włoskie)
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone z warzywami włoskimi

Warzywa podsmażamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia.

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy do reszty składników i zagniatamy gładkie ciasto.

Dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy i smarujemy ketchupem (nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie).

Na połówce każdego kawałka układamy warzywa, posypujemy serem i dobrze zlepiamy.

Spryskujemy odrobiną oliwy i posypujemy resztką sera żółtego.

Pieczemy około 18 minut w temperaturze 180 stopni.

Podajemy z sosem chilli.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak