Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka bez pieczenia smaczna!

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
czosnek 4 ząbki
sól 1/3 szklanki
cukier 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
papryczka chili 1/2 łyżeczki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka bez pieczenia smaczna!

Około 2 litry wody zagotować razem ze wszystkimi skąłdnikami, mozemy dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty , ziele jałowoec...Studzimy, do całkowicie zimnej zalewy wkładamy mięso, może to być schab, szynka czy jak w moim przypadku łopatka.
Przykrywamy i stawiamy na kuchence, od momentu zagotowania gotujemy 5!!!minut i odstawiamy po przykryciem na 12 godzin.następnie powtarzamy czynność ...i gotowe

Ja to robię zazwyczaj wieczorem i rano powtarzam i po wystygnięciu wyjmuję mięso i już

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 14.04.2012 12:05
nie było peklowane, właściwie po zastanowieniu, zdjęcie byłko robione gdy mieso było jeszcze ciepłe, potem ten kolor się wyrównał
SylwiaMagdaSabin 12.04.2012 12:16
Apetyczna
SmacznaPyza 10.04.2012 19:24
a skąd ten różowy kolor w gotowanym mięsie? peklowałaś je wcześniej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak