Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kisielu i musu malinowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel cytrynowy 2 szt.
maliny mrożone 1 szkl.
cukier 3 łyż.
bita śmietana 6 łyż.
pierniczki 6 szt.
cytryna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kisielu i musu malinowego

Kroki postępowania

1
Kisiele cytrynowe gotuję z dwoma łyżkami cukru w rondlu według instrukcji podanej na opakowaniu. Maliny rozmrażam, zasypuję łyżką cukru i miksuję na jednolity mus. Do szklaneczek przekładam ciepły lub gorący kisiel cytrynowy do 3/4 wysokości naczynia.
Krok 1 - Deser z kisielu i musu malinowego foto
2
Na wierzch deseru wykładam kleks bitej śmietany w spray.
Krok 2 - Deser z kisielu i musu malinowego foto
3
Dekoruję szklankę plasterkiem cytryny i pierniczkiem. Od razu podaję.
Krok 3 - Deser z kisielu i musu malinowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.04.2012 13:43
proste i smaczne deserkowo..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak