Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi w trzech kolorach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 400 g
jajko 2 szt.
sól 1 szczypta
kurkuma 2 łyż.
koncentrat pomidorowy 3 łyż.
bazylia 2 pęczki
oliwa 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi w trzech kolorach

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotuję w mundurkach. Wyjmuję z wody, lekko studzę i obieram. Ziemniaki przepuszczam przez praskę. Następnie mieszam zmielone ziemniaki z mąką, solą i jajkami. Zagniatam ciasto, które dzielę na trzy jednakowe części. Do pierwszej części dodaję kurkumę. Do drugiej części dodaję koncentrat pomidorowy. Do części trzeciej dodaję zmiksowaną bazylię z oliwą.
Krok 1 - Gnocchi w trzech kolorach foto
2
Z każdego koloru ciasta tworzę niezbyt gruby wałeczek. Kroję na małe kawałki. Kluseczki wkładam na gotującą się lekko osoloną wodę.
Krok 2 - Gnocchi w trzech kolorach foto
3
Gotuję 3 minuty od wypłynięcia klusek na wierzch. Podawać z ulubionym sosem lub polane masłem.
Krok 3 - Gnocchi w trzech kolorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.12.2012 00:04
fajne są te barwione kluski. I co najważniejsze barwione naturalnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak