Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka pieczona na biszkopcie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
cukier 1 łyż.
cynamon 1 łyżecz.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż.
jajko 2 szt.
cukier 1/3 szkl.
mąka pszenna 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1 szczypta
jabłka prażone 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pieczona na biszkopcie

Masa jabłkowa: Do rondelka wkładam jabłka ze słoika, dodaję cukier do smaku, cynamon i bułkę tartą lub kaszę mannę. Mieszam dokładnie i podgrzewam kilka minut, zdejmuję z ognia i lekko studzę. Wierzch: Białka ubijam ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę, dodaję żółtka i dalej miksuję. Na koniec wsypuję przesianą mąkę z proszkiem, mieszam łyżką. Na upieczony biszkopt wykładam ciepłą masę jabłkową. A na to wylewam ostrożnie ciasto biszkoptowe, rozsmarowuję równomiernie i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekę ok. 25 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu oprószam ciasto cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.08.2012 22:37
smaczny deser
Cukiereczek13 10.04.2012 11:46
super :)
zoldiar 10.04.2012 11:19
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak