Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
fasola czerwona 5 łyżek
szynka gotowana 10 dag
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 1 łyżka
papryka czerwona 1/2 szt
jajko 3 szt
oliwki czarne 4 łyżki
pieprz
sól
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Do zimnej kaszy dodajemy odcedzoną fasolę czerwoną . Cebulę siekamy .Oliwki kroimy w plasterki . Jajka gotujemy na twardo i siekamy .Czerwona paprykę myjemy i kroimy w małe kawałki . Szyneczkę kroimy w plasterki następnie w kosteczkę Wszystkie składniki mieszamy z składnikami.Majonez mieszamy z jogurtem . Taki sos dodajemy do sałatki .Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 10.04.2012 08:49
pychota
pioge7 10.04.2012 07:47
pycha
iwa643 10.04.2012 07:11
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak