Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do jagnięciny

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 duża
czosnek 5 ząbków
jałowiec 5-6 szt.
miód płynny 1-2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do jagnięciny

Mięso włożyć do grubego woreczka strunowego.
Do wina dodać wyciśnięty czosnek, startą skórkę i sok z cytryny, jałowiec i miód.
Marynatą zalać mięso, zamknąć szczelnie woreczek i włożyć do lodówki na 24-48 godzin.
Co kilka godzin odwracać woreczek, aby mięso równomiernie się zmacerowało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:12
polecam
Habibi 10.04.2012 17:19
Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak