Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowo-morelowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan ze słoiczka 200 g
morele suszone 100 g
miód
śmietana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowo-morelowy

Morele zalać małą ilością zimnej wody (tylko tyle, żeby były nakryte) i pozostawić na kilka godzin lub na noc.
Zagotować morele, zmniejszyć płomień i ogrzewać 30-45 minut, aż spęcznieją i odparuje nadmiar płynu.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przelać do blendera.
Dodać cały słoiczek chrzanu, doprawić i zmiksować na jednolitą masę - rozprowadzić śmietaną.
Podawać do mięs i wędlin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 01.06.2012 13:31
brzmi cieekawie :)
ronald88 11.04.2012 10:16
super
Habibi 10.04.2012 17:19
Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Justyna Jussstiii 10.04.2012 15:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak