Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza w sosie sojowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
imbir 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
musztarda 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 (posiekany)
indyk 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w sosie sojowym

Kroki postępowania

1
Przygotować zalewę/ wymieszać oliwę,sos sojowy zmiażdżony czosnek, musztardę i zioła/
Umytą, wysuszoną pierś indyczą naciąć nożem w poprzek na całej długości, umieścić w naczyniu, zalać zalewą przygotowaną z podanych składników, przykryć folią spożywczą i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1/2 godz
/od czasu do czasu przewracać mięso/ .
Krok 1 - Pierś indycza w sosie sojowym foto
2
Nie dodawałam soli, ponieważ moja marynata była wystarczająco słona. Piekarnik nagrzać do temp.180st.
Mięso umieścić w brytfance, polać połową zalewy i wstawić do gorącego piekarnika.
Krok 2 - Pierś indycza w sosie sojowym foto
3
Piec ok 30-40 min/w zależności od wagi mięsa/ podlewając od czasu do czasu pozostałą zalewą
i przewracając mięso.Pierś powinna się ładnie przyrumienić.
Krok 3 - Pierś indycza w sosie sojowym foto
4
Przestudzone/wypoczęte/ mięso, pokroić w plastry. Podawać z dowolną surówką.
Krok 4 - Pierś indycza w sosie sojowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 22.06.2012 13:16
pieknie wygląda pewnie rozpływa sie w ustach
motylwe 10.04.2012 09:49
smaczna
gosia47-47 10.04.2012 07:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak