Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane polędwica i serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
polędwica sopocka 100 gram
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
szczypiorek posiekany 2 łyżki
ogórek konserwowy 1 sztuka
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane polędwica i serem

Jajka ugotować, ok 8 minut, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, widelcem rozdrobnić. Dodać majonez i jogurt, razem wymieszać na masę. Polędwicę drobniuteńko posiekać, dodać do żółtek, dodać starty ser, szczypiorek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić białka i udekorować plasterkiem ogórka i rzeżuchą. Przed podaniem schłodzić. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 06.05.2013 07:57
pysznie wyglądaja
Bernadeta1 21.10.2012 12:31
wygląda prwelacyjnie
owocówka 10.04.2012 07:49
ekstra
Kamila/kami007 10.04.2012 00:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak