Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone szaszłyki z karkówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 30 dkg
pomidor 4 szt
pieczarki 15 dkg
sól, pieprz do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat do smaku
Sałatka:
liście sałaty 3-4 szt
ogórek zielony 1/2 szt
pomidor 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
oliwki zielone 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone szaszłyki z karkówki

Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki (np. kostkę). Przekładamy do miseczki z wlaną odrobiną oliwy oraz dosypaną przyprawą do grilla. Nacieramy mięso. Pomidory kroimy na 6-8 części w zależności od ich wielkości. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Na szpikulce nabijamy na zmianę mięso, pomidora, pieczarkę. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli. Pieczemy w temp 180 stopni przez 20 minut. Warzywa na sałatkę myjemy, kroimy i mieszamy ze śmietaną i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak