Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt czekoladowy 1 szt.
budyń czekoladowy 1 szt.
orzechy włoskie 1 szkl.
masa krówkowa 1 puszka
czekolada mleczna 2 tabliczki
masło lub margaryna 250 g
mleko 1 łyżka
orzechy włoskie 0,5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Biszkopt czekoladowy podzielić na dwie części.
Budyń czekoladowy przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić by ostygł.
Na pierwszą część biszkoptów ułożyć orzechy - trochę je rozbić tłuczkiem ale nie za drobno. Następnie posmarować je masą krówkową. Położyć kolejną część biszkoptu.
Miksujemy zimny budyń z masłem, dodajemy je stopniowo, dodać także mleko. Przygotowany krem smarujemy na biszkopcie.
Posypać krem mielonymi orzechami i polać roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.11.2013 15:33
uwielbiam takie ciacha
PaniMISIOWA 11.12.2012 19:45
smaczne
pioge7 22.07.2012 09:11
pycha
gosia47-47 14.07.2012 16:31
mniam
ronald88 10.04.2012 15:10
super
Mati13 09.04.2012 22:14
bardzo ładne 8)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak