Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 18
korzeń chrzanu 6 cm
liście wiśni 10
czosnek 5 ząbków
Zalewa:
sól 3 łyżki
woda
koper włoski 3 kwiatostan

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Przepis na 3 litrowy słoik: ogórki dokładnie umyć, korzeń chrzanu i czosnek dokładnie obrać. Na dno słoika położyć liście wiśni, następnie układać obok siebie ciasno ogórki (pionowo). Pomiędzy nie wciskać korzeń chrzanu podzielony na ok. 3 części. Następnie wciskać koper włoski i czosnek, całość przykryć liśćmi wiśni. Wodę z solą zagotować, wrzącą zalać ogórki, zakręcić i odstawić. Po 2 dniach wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 11.06.2012 18:02
fajne
elzbietar64 04.05.2012 22:08
super
wojr63 26.04.2012 23:37
bardzo mi takie smakują na kanapkę
JaPaqc 25.04.2012 18:19
świetne
kamyk 24.04.2012 10:43
lubię
parysek10 10.04.2012 11:27
pycha
parysek10 10.04.2012 11:27
pycha
Piotr24 09.04.2012 21:18
ogórki kiszone to podstawa ;)
Patrycja35 09.04.2012 21:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak