Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 150 ml
ogórek konserwowy 1 słoik
koperek 1 pęczek
por 1 szt
pieprz ziarna 1 łyżka
marchew 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek 1 gałazka
wino białe wytrawne 250 ml
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
matijasy 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy

Śledzie wymocz, odcedź. Warzywa oczyść, umyj i drobno pokrój. Wlej wino i ocet do garnka, dodaj warzywa i przyprawy. Zagotuj i zostaw na małym ogniu około 5 minut. Ostudź zalewę. Dodaj posiekany koperek. Śledzie zalej zalewą. W międzyczasie ogórki pokrój wzdłuż. Wyciągnij filety z marynaty i okręć filety wokół kawałków ogórków. Zepnij wykałaczką. Rolmopsy włóż ponownie do zalewy i pozostaw na 4- 6 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak