Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski zaparzane rosyjskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
jaja 4 szt
zielona pietruszka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski zaparzane rosyjskie

Zagotować masło z wodą i wrzątek wsypać mąkę stale mieszając, aby nie było grudek, odstawić. wbic 4 jaja i wymieszać dokładnie, dodając posiekaną pietruszkę . Niezbyt duże kluski wrzucić do rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 17.04.2012 21:23
super damian do czego byś je podał?
ronald88 17.04.2012 14:18
pycha
Aneta41 11.04.2012 12:47
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak