Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna smażona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 1 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna smażona

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy rybkę - obsypujemy solą i gotową mieszanką przypraw do ryb.
Krok 1 - Miruna smażona foto
2
Rozbijemy jajko i dodajemy do niego odrobinę przyprawy do ryb.
Krok 2 - Miruna smażona foto
3
Wysypujemy bułkę tartą.
Krok 3 - Miruna smażona foto
4
Rybkę obtaczamy najpierw w jajku, a później w bułce tartej i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
Krok 4 - Miruna smażona foto
5
Smażymy na małym ogniu aż do zarumienienia się rybki.
Krok 5 - Miruna smażona foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Miruna smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.12.2013 10:41
jeszcze jej nie jadłam
ben-ka 18.12.2013 10:38
Lubię mirunę,to smaczna ryba.
Grazyna0211 27.10.2013 16:14
bardzo lubię mirunę
gosia1988 16.09.2013 08:58
smaczna rybka
Dorian 02.04.2013 19:40
pyszna rybka
M. Monroe 23.02.2013 21:10
smacznie wygląda!
Katarzyna59 13.08.2012 11:39
super
leonkot 04.06.2012 17:57
nigdy miruny nie jadłam a wygląda apetycznie
olkaaa 14.05.2012 08:21
muszę spróbować
kupiska 06.05.2012 18:36
ja sie przyznam że nie przyrządzałam tej ryby jeszcze ale po przyrządzeniu smacznie wygląda...
Katarzyna56 04.05.2012 11:40
Uwielbiam miruny,zawsze gości na moim stole gdy mam ochote na rybkę.
Katarzyna56 04.05.2012 11:40
Uwielbiam miruny,zawsze gości na moim stole gdy mam ochote na rybkę.
Ada-Gaba 22.04.2012 09:04
znakomite
Wacław 12.04.2012 10:16
pyszne !!!
[email protected] 11.04.2012 14:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak