Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż makaronowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryż makaronowy

Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, wbić jaja mieszać widelcem, następnie wyrabiać ręką na twarde, jednolite ciasto, ok 5 min. Ciasto podzielić na kawałki, formować cienkie wałeczki między rękami, pozostawić do przesuszenia. Posiekać na kawałeczki wielkości ziarenek ryżu, pozostawić do całkowitego wysuszenia. Przechowywać w słoiku z mocno zakręconym wieczkiem. Przed podaniem w zupie gotować ok 5 min w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 25.05.2012 23:02
fajne
marta34 13.04.2012 10:20
uuuuuuuuu......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak