Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1,25 kg
cebula biała 2 szt
masło 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
chleb razowy 1 tarty
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy

Mięso podzielić na 6-9 kawałków, rozbić, posolić i zostawić na dwie godziny. Na dno rondla położyć masło i układać klopsy, przesypując siekaną cebulą, pieprzem, listkami laurowymi i tartym chlebem. Podlać 2-3 łyżki wody i dusić. Od czasu do czasu poruszać rondlem, aby klopsy się nie przypaliły. Gdy mięso będzie gotowe , dodać śmietanę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 05.05.2012 21:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak