Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem cytrynowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
cytrynka 1 szt
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
tagliatelle 200 gr
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem cytrynowym

Skórkę z cytryny zetrzeć. Makaron ugotować al dente. Na patelni na rozgrzaną oliwę wrzucić obrane ząbki czosnku, zeszklić do zbrązowienia i zdjąć z patelni. Następnie na samą oliwę dajemy skórkę z cytryny, która się szybko przyrumieni, odda swój aromat, po czym ją zdejmujemy i wrzucamy na patelnię posiekaną natkę i kawałki tuńczyka. Mieszamy, dodajemy sok z 1/2 cytryny, przyprawiamy pieprzem i gotowe. Teraz wystarczy dodać wcześniej ugotowany makaron, wymieszać wszystko razem - smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anmat6 20.08.2015 12:41
Ciekawe połączenie;) na pewno bardzo smakuje.
Adamorek 27.06.2012 01:24
super wygląda
Smerfetka250 13.04.2012 21:01
ciekawe
Anna69 11.04.2012 10:34
smakowicie wygląda
agunesu 09.04.2012 17:51
siwetny pomysl na sos cytrynowy :)
Cukiereczek13 09.04.2012 17:46
ekstra wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak