Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

staropolska zupa wielkanocna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żur 1/2 l
przyprawa uniwersalna
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
chrzan tarty 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 2
pieprz
posiekana zielenina
wędlina 5 dkg
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: staropolska zupa wielkanocna

do garnka włożyć pokrojone w kostkę wędliny i mięso,dodać przyprawy i zalać 8 szklankami wody.gotować 10 min.dodać zakwas i śmietanę wymieszaną z mąką.stale mieszając,podgrzewać na małym ogniu do chwili,gdy zupa zgęstnieje.czosnek zmiażdżyć ,dodać do zupy.doprawić do smaku chrzanem,pieprzem i jeśli trzeba solą.przed podaniem do każdej porcji włożyć pól jajka ugotowanego na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 23.10.2011 10:19
super
Emilia21 23.10.2011 10:19
super
pioge7 06.02.2011 09:34
ekstra
gosia47-47 06.01.2011 12:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak