Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
pomarańcze bez pestek 3 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki w pomarańczach

Skórkę na piersiach kaczych lekko naciąć na krzyż ,natrzeć solą i majerankiem oraz polać sokiem wyciśniętym z 2 pomarańcz.Odstawić całość do lodówki na kilka godzin.Po wyjęciu z marynaty osuszy papierowym ręcznikiem.Na rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron .Przełożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,zalać marynatą ,piec w temp 180 st.przez 45-55 min.W połowie pieczenia dodać 1 pomarańczę pokrojoną w plasterki bez skórki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 27.05.2012 17:01
coś dla mojej mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak