jajka z pieczarkami

jajka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • pieczarki

    250 g
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jajka z pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka rozdrabniamy widelcem w naczyniu.
Krok 2 - jajka z pieczarkami
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Jeśli pieczarki "puszczą" dużo wody należy ją odlać.
Usmażone pieczarki dodajemy do żółtek, dodajemy śmietanę. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Krok 3 - jajka z pieczarkami
Powstałym farszem napełniamy białka jaj.
Krok 4 - jajka z pieczarkami
Napełnione jajka dekorujemy majonezem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

14.04.2017 17:34
ładnie udekorowane

Izabela28

12.05.2012 11:51
smaczna, ładnie prezentująca się przekąska:)

kamyk

05.05.2012 21:42
pycha

Renata22

24.04.2012 16:46
ale ładne

MAR3STA

24.04.2012 15:48
smaczne

ewka1978

18.04.2012 14:40
Fajny przepis

Ewelina47

14.04.2012 11:08
pięknie się prezentują

Katarzyna56

13.04.2012 22:05
super

tomek18

13.04.2012 09:32
wyglądają apetycznie

Cukiereczek13

09.04.2012 11:13
ekstra :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat