Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ryż 1 woreczek
jajko 4 sztuki
kukurydza w puszce 1
żółty ser 20 dag
szczypiorek
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy.
W naczyniu układamy kolejno: ryż, majonez, jajka, tuńczyka, ser, kukurydzę i majonez. Posypujemy szczypiorkiem.
Sałatka przepyszna. Jak ktoś woli to można wszystkie składniki wymieszać.

Ja miałam tylko 1 puszkę tuńczyka dlatego nie widać go w naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 30.07.2012 21:33
prezentuje się super
Natalia40 26.04.2012 21:46
pyszna
daria2911 14.04.2012 14:28
pyszności
olkaaa 12.04.2012 08:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak