Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po rumuńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
szynka 20 dag
jajko 3 sztuki
olej 2 łyżki
sól
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po rumuńsku

Ziemniaki obrać i ugotować w całości na półmiękko. Każdy ziemniak ostrożnie wydrążyć. Część miąższu zmieszać z posiekanymi jajkami ugotowanymi na twardo i szynką i posolić. Farszem wypełnić ziemniakami, a następnie przykryć je ściętymi czubkami, które należy wcześniej posmarować surowym białkiem. Ziemniaki ułożyć w rondlu, zalać olejem zmieszanym z wodą, przecierem pomidorowym i wstawić na 20 min do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 31.05.2012 19:40
pychota
Damian10 09.04.2012 10:49
Delicje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak