Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Zagłoba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
pieczarki 250 g
majonez 1 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
sos chili 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Zagłoba

Pieczarki oczyścić opłukać, pokroić w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować odcedzić i wystudzić. Połączyć z jajkami pokrojonymi w kostkę, majonezem, posiekaną pietruszką, doprawić chili, solą i pieprzem.

* przepis pochodzi z książki Henryka Dębskiego "600 potraw z jaj"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 10.04.2012 20:21
cudownie wyglądają :)
Paweł10 09.04.2012 11:03
świetna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak