Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w barwach lata

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
mango 1 szt
ogórek 1 szt
papryka 1 szt
orzechy włoskie 2 łyżki
dymka zielona 1 szt
olej arachidowy 2 łyżki
olej sezamowy 1 szt
papryczka chili 1 szt
sokz limonki 1/2 szt
sos chili 1 łyżka
imbir starty 1 łyżka
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w barwach lata

Pierś z kurczaka ponacinać. Połączyć olej arachidowy i olej sezamowy i wysmarować nimi pierś z kurczaka. Rozgrzać patelnie grillową i usmażyć pierś. Pokroić na plastry.
Kolendrę drobno posiekać (ja siekam bardzo drobno), łączę z pozostałymi składnikami i zmiksować razem na sos.
Mango obrać i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę pokroić w paski, dymkę posiekać. Składniki włożyć do miseczki, dorzucić orzechy i polać sosem, wymieszać. Wyłożyć na talerz, na górę położyć plastry piersi, polać delikatnie sosem i posypać posiekaną dymką lub kolendrą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.04.2012 14:18
Kolorowo i apetycznie.
daria2911 09.04.2012 10:31
smacznie wygląda
Ewa104 09.04.2012 09:40
Pysznie,bardzo lubię pierś grillowaną a z tym kolorowym towarzystwem zachęca do jedzenia jeszcze bardziej.
treonina 09.04.2012 00:08
ale kolorowo! świetnie to wygląda
treonina 09.04.2012 00:08
ale kolorowo! świetnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak