Ozorki z sosem Eli

Ozorki z sosem Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki wieprzowe

    4 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • serek topiony złoty ementaler

    100 g
  • chrzan ze słoika

    3 łyżki
  • ziele angielskie całe

    6 sztuk
  • kremówka

    250 ml
  • rokpol

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte ozorki zalać wrzącą wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować do miękkości.Ugotowane ozorki ostudzić,obrać ze skóry i pokroić w plastry.Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodać do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Do sosu dodać chrzan i przyprawić do smaku pieprzem.Pokrojone ozorki ułożyć na talerzu i polać sosem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

12.03.2011 00:57
smacznego.........

accee

05.03.2011 22:43
NAJS

patusia

15.12.2010 01:37
Bardzo apetycznie wyglądają te ozorki :)

Dorota61

05.12.2010 18:12
Ozorki i sos chrzanowy - pycha!

Henryka2

02.12.2010 23:29
Lubię ozorki a Twój przepis brzmi apetycznie.

accee

30.11.2010 14:44
Pięknie wyglądają

aginaa

13.11.2010 10:42
fajne

matii6

17.10.2010 19:18
bardzo lubię ozory a twój przepis jest bardzo ciekawy

danusia19671

11.10.2010 18:38
Uwielbiam ozorki

ana00

01.10.2010 11:54
świetnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat