Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki z sosem Eli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
serek topiony złoty ementaler 100 g
chrzan ze słoika 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 6 sztuk
kremówka 250 ml
rokpol 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki z sosem Eli

Umyte ozorki zalać wrzącą wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować do miękkości.Ugotowane ozorki ostudzić,obrać ze skóry i pokroić w plastry.Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodać do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Do sosu dodać chrzan i przyprawić do smaku pieprzem.Pokrojone ozorki ułożyć na talerzu i polać sosem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.03.2011 00:57
smacznego.........
accee 05.03.2011 22:43
NAJS
patusia 15.12.2010 01:37
Bardzo apetycznie wyglądają te ozorki :)
Dorota61 05.12.2010 18:12
Ozorki i sos chrzanowy - pycha!
Henryka2 02.12.2010 23:29
Lubię ozorki a Twój przepis brzmi apetycznie.
accee 30.11.2010 14:44
Pięknie wyglądają
aginaa 13.11.2010 10:42
fajne
matii6 17.10.2010 19:18
bardzo lubię ozory a twój przepis jest bardzo ciekawy
danusia19671 11.10.2010 18:38
Uwielbiam ozorki
ana00 01.10.2010 11:54
świetnie wygląda
gacopierz23 22.09.2010 21:25
Ozorki, przypomniała mi się kuchnia mojej babci
aga130982 22.09.2010 12:22
mniam
Katarzyna/kate1980 31.08.2010 12:41
uwielbiam takie potrawy
pawel007 22.07.2010 06:26
lubię.
grasylwia 07.07.2010 23:27
Jak bylam mała czesto je jadałam ,teraz to bardzo bardzo zadko ale przepis sie przyda :)
rosik93 07.07.2010 00:54
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak