Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
bazylia 1 pęczek
orzechy piniowe 3 dag
oliwa 120 ml
ciasto francuskie 1 opakowanie
parmezan 5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z pesto

Obierz czosnek. Bazylię umyj i oberwij jej liście. Orzeszki piniowe grilluj na suchej patelni. Czosnek, bazylię, orzeszki i parmezan zmiksuj. Pesto dopraw solą, pieprzem, dodaj oliwę z oliwek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210-215 st C. Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości 1 cm. Pędzelkiem rozsmaruj na nich pesto i zwiń je w spiralkę. Gotowe paluszki włóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zapiekaj 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 23.05.2012 20:26
uwielbiam pesto i wszystko co z nim jest
Patrycja35 08.04.2012 21:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak