Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z rokpolem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
wędzony boczek 1/4 kg
rokpol 10- 15 dag
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z rokpolem

Kiełbasę pokroić na 10 cm kawałki. Ser rozetrzeć z oliwą i ziołami prowansalskimi( można tez użyć dowolnych innych ziół). Kiełbasę wysmarować masą serową, zawinąć w boczek i spiąć przy pomocy wykałaczek. Każdą porcję kiełbasy ułożyć na ruszcie i piec przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.12.2013 21:01
konkretna kolacja
IKrakowianka 07.12.2012 20:22
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak