Sos Remoulade

Sos Remoulade

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    200 ml
  • żółtka jaj ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • musztarda

    1 łyżka duża
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z ugotowanych na twardo jaj należy włożyć do miseczki i rozgnieść, następnie wymieszać z surowym żółtkiem, musztardą, solą i pieprzem. Następnie ubijać sos trzepaczką dodając wąską strużką oliwę. Sos wymieszać z octem winnym i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

26.07.2013 22:11
świetny sos

IKrakowianka

15.07.2012 23:02
bardzo fajny sos

BozenA

06.06.2012 13:48
mmm

BozenA

06.06.2012 13:48
mmm

Katarzyna/kate1980

15.04.2012 21:59
ciekawy

Iwusia

06.07.2010 00:24
Apetyczny * ;)

Iwusia

06.07.2010 00:24
Apatyczny ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat