Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Remoulade

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 200 ml
żółtka jaj ugotowane na twardo 2 sztuki
musztarda 1 łyżka duża
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Remoulade

Żółtka z ugotowanych na twardo jaj należy włożyć do miseczki i rozgnieść, następnie wymieszać z surowym żółtkiem, musztardą, solą i pieprzem. Następnie ubijać sos trzepaczką dodając wąską strużką oliwę. Sos wymieszać z octem winnym i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.07.2013 22:11
świetny sos
IKrakowianka 15.07.2012 23:02
bardzo fajny sos
BozenA 06.06.2012 13:48
mmm
BozenA 06.06.2012 13:48
mmm
Katarzyna/kate1980 15.04.2012 21:59
ciekawy
Iwusia 06.07.2010 00:24
Apetyczny * ;)
Iwusia 06.07.2010 00:24
Apatyczny ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak