Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ołatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
mleko 2 szklanki
drożdże 40 g
jajko 3 sztuki
masło 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ołatki

Wyrobić ciasto z mąki oraz mleka i rozpuszczonych w nich drożdży. Po 30 minutach, gdy podrośnie, dodać sól, jajka i dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Podrośnięte kłaść łyżką na gorący smalec, lekko przypłaszczać i smażyć po obu stronach. Po wyjęciu posypywać cukrem pudrem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.05.2012 21:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak