Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski zaparzane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
mąka 1,5 szklanki
jajko 4 sztuki
pietruszka zielona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski zaparzane

Zagotować masło z wodą i we wrzątek wsypywać mąkę, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Odstawić. Gdy przestygnie, wbić 4 jajka i wymieszać dokładnie drewnianą łyżką, dodając posiekaną pietruszkę. Niezbyt duże kluski kłaść łyżeczką na gotujący się rosół czy inną zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 01.05.2012 19:18
dobre
ronald88 17.04.2012 14:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak