Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
mąka 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
woda 0,5 szkl
olej 3 łyz
cukier 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Kroki postępowania

1
żółtka oddzielam od białek i ucieram z cukrem jak będzie masa gęsta dodaję wodę i olej i nadal miksuje az ponownei masa zgęstnieje
Krok 1 - biszkopt foto
2
nastepnei ubijam białka na sztywno
Krok 2 - biszkopt foto
3
do masy jajeczje dodaje mąkę i proszek i mieszam
Krok 3 - biszkopt foto
4
następnie dodajemy białka i delikatnie wszystko mieszamy
Krok 4 - biszkopt foto
5
przekładamy na dwie wysmarowane tace
Krok 5 - biszkopt foto
6
pieczemy na złoty kolo ok 30 min
Krok 6 - biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 12.06.2012 17:16
Pycha
ben-ka 08.04.2012 23:52
fajny biszkopcik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak