Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 1/2 l
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
grzyby 1 dag
słonina 5 dag
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Cebulę i ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać w plasterki, ugotować w wodzie do miękkości wraz z namoczonymi uprzednio grzybami. Wlać do zupy żur, zagotować. Doprawić zupę do smaku. dodając sól, pieprz i czosnek. Zrumienić lekko słoninę, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak