Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 25 dag
mleko 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mak 2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 torebka
margaryna 125 g
tłuszcz do formy
powidła śliwkowe 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z powidłami

jajka ubić z cukrem i dodać: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oczyszczona i przyprawę do piernika. Na koniec rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. WYmieszaj wszystko. Piec w natłuszczonej blaszce w temp 180 st C przez godzinę. Gdy przestygnie przełóż je powidłami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 19.07.2012 17:20
uwielbiam
bursztynek 09.05.2012 22:15
a już byłam ciekawa co to za piernik z makiem... ale jak sądzę wkradł się drobny błąd - co nie zmienia faktu, że muszę się zastanowić nad piernikiem z makiem
olkaaa 04.05.2012 07:40
chętnie spróbuję
cooleczka 09.04.2012 16:01
mój ulubiony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak