Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 4 sztuki
sok z cytryny
cebula 2 sztuki
pęczek natki pietruszki
czarne oliwki 15 sztuk
oliwa
wędzony łosoś 15 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Filety pokrój w 4 cm dzwonki. Łososia pociąć w kawałki i skropić sokiem z cytryny. Obrać cebulę, opłukać i pokroić w plastry. Natkę opłukać, osączyć i podzielić na listki. Na szpadki do szaszłykó nadziewać na przemian kawałki łososia, śledzia, cebulę, oliwki, przedzielając liskami natki. Gotowe szaszłyki włóż na półmisek, skrop oliwą i oprósz pieprzem.
Składniki na 8 porcji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak