Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM I CEBULKĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
cebula 1 mała
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
piperz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM I CEBULKĄ

Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Dodaj jajko, mąkę i doprawić solą i pieprzem.
Smażyć grube placki, na złoty kolor z obu stron

A ten zapach jak się smaży....
Polecam z kwaśną śmietaną!!!
PYCHA!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 09.08.2012 00:04
Uwielbiam placki z czosnkiem
Izabela/bella81 22.06.2012 09:09
oj, właśnie dziś będę robić placki :)
emeslive 18.05.2012 18:25
Bardzo fajne placki, takie rumiane i chrupiące. Bardzo lubię.
IlonaAlbertos 19.04.2012 20:51
Placki ziemniaczane uwielbiam.
Renia1 10.04.2012 18:36
swietne, ja jestem na etapie eksperymentow z plackami ziem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak