Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE Z CZOSNKIEM I CEBULKĄ
Wypróbujcie wyśmienitych placków ziemniaczanych z cebulą, które zestawione z kwaśną śmietaną, gulaszem czy nawet cukrem, będą wyśmienitą propozycją na obiad czy drugie śniadanie. Pamiętajcie by przygotowując placki ziemniaczane z cebulą pamiętać o starciu cebuli na drobnych lub średnich oczkach, co już nie jest tak ważne w przypadku ziemniaków. Te mogą zostać starte na grubych oczkach, nie tracąc przy tym na chrupkości. Kwestia ta zależy od indywidualnych preferencji.
Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Dodać jajko, mąkę i doprawić solą i pieprzem.
Smażyć grube placki, na złoty kolor z obu stron.
Polecam z kwaśną śmietaną!!!
PYCHA!!!