Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
margaryna 1 kostka
jajko 3 sztuki
mąka 3.5 szklanki
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżęczka
ser
ser biały 2.5 kg
masło 1 kostka
jajko 15 sztuk
sernix 2 sztuki
mały budyń 1 opakowanie
cukier 2,5 szklanki
cukier wanilinowy 2 opakowania
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Ucieramy ciasto na spód wykładamy na blachę. Zostawiamy trochę na wierzch. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z masłem i z 1,5 szklanki cukru i cukrami wanilinowymi. Gdy rozetrzemy cukier dodajemy ser. Następnie sernixy i budyń oraz bakalie typu rodzynki skórka pomarańczowa. Ubijamy białka z 1 szklanka cukru i dodajemy do sera delikatnie mieszając. Ser wykładamy na blachę. Resztę ciasta od spodu mieszamy z mlekiem i wylewamy na wierzch. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 60 minut. Gotowy sernik można polać polewą lub lukrem według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 15.10.2013 20:05
też lubię z skórką i rodzynkami, pycha
Bernadeta1 19.10.2012 20:35
mi zawsze opada Twój super
Andysz 18.07.2012 09:19
pycha;)
sunnymood 17.06.2012 18:37
smaczne
fictor123 03.06.2012 14:15
bardzo lubie
Robert10 07.05.2012 16:31
lubię wszystkie serniki
anulka69 30.04.2012 08:57
pycha
Betka 20.04.2012 19:40
mmm ciekawy przepis:))
melonik 16.04.2012 07:23
bardzo dobry
Dorian 15.04.2012 18:06
pycha
Katarzyna87 08.04.2012 17:54
Mniam
dwa pokoje z kuchnią 08.04.2012 15:18
uwielbiam taki tradycyjny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak