Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń
woda 0,5 litra
budyń śmietankowy 2 opakowania
żółtko jajek 2 sztuki
Krem:
masło 1 sztuka
cukier puder 0,5 szklanki
cytryna 1 sztuka
śmietana
śmietana kremówka 0,5 litra
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jasny biszkopot
herbatniki 2 paczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec

Gotujemy budyń. Studzimy budyń. Ucieramy masło z cukrem pudrem i dodajemy budyń. Wyciskamy sok z cytryny i dodajemy do kremu. Na biszkopt nakładamy krem i ubijamy śmietanę z cukrami i żelatyna. Wykładamy śmietanę na krem i układamy herbatniki lukrujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.11.2012 00:44
robię to ciasto i bardzo mi smakuje ale lukier robię z soku z cytryny
joanna43 09.05.2012 00:15
musze wyprobowac
Papryczka 28.04.2012 15:06
ale pyszności
mela25 27.04.2012 07:52
ciekawy przepis
Misiabe 25.04.2012 13:41
Uwielbiam to ciasto!
anulka69 23.04.2012 11:16
super
kate.500 19.04.2012 07:47
pycha
Robert10 08.04.2012 14:01
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak